Ajurwedyjski Tonik Trawienny [Przepisy Pełne Prany]

W ajurwedzie ogień trawienny czyli jatharagni uważany jest za niezwykle istotny ponieważ odpowiada za prawidłowe trawienie, które z kolei jest podstawą dobrego zdrowia. Jeśli ogień trawienny jest zbyt słaby, pokarm nie może być dobrze strawiony i z niestrawionych resztek pokarmów powstają toksyny (ama), będące przyczyną różnych chorób i dolegliwości. Ważne jest więc aby zbyt słaby ogień trawienny pobudzić.

AJURWEDYJSKI TONIK POBUDZAJĄCY TRAWIENIE:

½ małego słoiczka wypełnić obranym, drobno posiekanym imbirem, drugą połowę dopełnić sokiem z cytryny i szczyptą soli. Spożywać ½ łyżki przed posiłkiem.


 

MOŻE CIĘ ZAINTERESOWAĆ

Kojące nerwy orkiszowe ciasteczka św. Hildegardy

 


 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *