Ajurwedyjski Tonik Trawienny [Przepisy Pełne Prany]

W ajurwedzie ogień trawienny czyli jatharagni uważany jest za niezwykle istotny ponieważ odpowiada za prawidłowe trawienie, które z kolei jest podstawą dobrego zdrowia. Jeśli ogień trawienny jest zbyt słaby, pokarm nie może być dobrze strawiony i z niestrawionych resztek pokarmów powstają toksyny (ama), będące przyczyną różnych chorób i dolegliwości. Ważne jest więc aby zbyt słaby ogień trawienny pobudzić.

AJURWEDYJSKI TONIK POBUDZAJĄCY TRAWIENIE:

½ małego słoiczka wypełnić obranym, drobno posiekanym imbirem, drugą połowę dopełnić sokiem z cytryny i szczyptą soli. Spożywać ½ łyżki przed posiłkiem.


 

MOŻE CIĘ ZAINTERESOWAĆ

Kojące nerwy orkiszowe ciasteczka św. Hildegardy

 


 

caret-down caret-up caret-left caret-right

Autorką Anandartykułu jest Ania – z wykształcenia komparatystka i socjolożka, z zawodu – „pani od PR-u” w pewnej instytucji publicznej. Miłośniczka jogi i ajurwedy. Absolwentka pierwszej edycji studiów podyplomowych Ajurweda - holistyczna koncepcja zdrowia.

Ania prowadzi własny fanpage poświęcony ajurwedzie pod nazwą Anayurveda. W przyszłości planuje założenie bloga o tej tematyce. Osoby zainteresowane konsultacją ajurwedyjską mogą skontaktować się z Anią pod adresem: abobela@gmail.com

Wspieraj Sūtrę w czasie pandemii - przekaż datek | Om TAK
Hello. Add your message here.